Skriv. Snubl. Rejs dig. Skriv dig videre.

2. UDGAVE MED ET NYSKREVET KAPITEL OM EKSAMENSGENRERNE ER SENDT I TRYKKEN!

Skriv dig frem – også til eksamen er en grundbog i skriftlighed, der gør eleverne på de gymnasiale uddannelser til bedre skribenter, samtidig med at den klæder dem på til at mestre de danskfaglige eksamensgenrer. Fokus er på at stimulere skriveglæden og undgå, at eleverne falder over de mange snubletråde, der ligger i overgangen fra folkeskolen til gymnasiet.
Bogen rummer over 50 små og store opgaver, der kan laves individuelt eller i fællesskab – derhjemme eller på skolen. I begyndelsen drejer det sig om små, isolerede skriveinstrukser, og efterhånden stilles der større og større krav til sprogbrug, argumentation, struktur og selvstændighed, så alle – det er i hvert fald målet – vil blive markant bedre til at formulere sig på skrift.

​Den nye udgave er blevet opdateret med et kapitel om de nye eksamensgenrer på både stx, hf, htx, hhx og eux, og kapitlet om fremstillingsformer er blevet revideret, så det matcher kravene i de nye eksamensgenrer. I den nye udgave er der også tilføjet en række nye øvelser. 

Skriv dig frem – også til eksamen udkom på Dansklærerforeningens Forlag i september 2019 og kan købes på forlagets hjemmeside

Forfatterne er Rebecca Natasha Albinus og Sarah Nehammer. Begge er ansat på Gefion Gymnasium i København og underviser i henholdsvis dansk/religion og dansk/filosofi/oldtidskundskab.